Правила

Имајући на уму широк спектар могућности и опасности које произилазе из употребе Интернета, молимо Вас да прочитате следећа правила, као и опште захтеве коришћења интернет презентације Етичког одбора Србије (у даљем тексту: ЕОС), које смо припремили у сврху Ваше заштите.
Због сталних техничких и законских иновација, постојећи Захтеви коришћења морају се с времена на време мењати или ажурирати.
Молимо Вас да пажљиво прочитате текст који се односи на заштиту приватности и ауторска права као и одрицање од одговорности.
Прихватићете све ризике који могу да настану коришћењем наше интернет презентације. Садржај свих интернет страница искључиво користите за властиту употребу и на властиту одговорност.

Заштита приватности

Ова интернет страница је посвећена заштити приватних информација корисника интернет презентације ЕОС-а. Приватност корисника схватамо веома озбиљно. Из разлога што прикупљамо и објављујемо различите врсте информација желимо да разумете услове под којима снимамо, чувамо и користимо Ваше податке.
Обавештавамо Вас да ћемо чувати и поштовати Ваше личне податке. Ми их прикупљамо како би могли да обрадимо Ваш захтев или да одговоримо на Ваше питање. Информације које прикупљамо могу да садрже Ваше име, презиме, адресу, телефонски број, и-мејл адресу или друге сличне податке. Наведене податке користимо како би могли да Вас контактирамо путем телефона, поште или и-мејла.
ЕОС обећава да наведене податке неће продавати или уступати трећим особама.

Ауторска права

Комплетан садржај ове интернет презентације укључујући текстове, слике, графичке презентације, аудиоподатке и видеоподатке је власништво ЕОС.
Садржај заштићен ауторским правима може се употребљавати без изричитог допуштења и сме се користити само у некомерцијалне и приватне сврхе уз поштовање свих ауторских и власничких права, као и права трећих особа.
Промене, преводи или било какво друго коришћење садржаја могу бити учињени само уз претходно допуштење ЕОС.
Није дозвољена неовлашћена употреба заштитних знакова и логотипова ЕОС. Непридржавање ауторских права или другога интелектуалног власништва као последицу може имати тужбу према грађанском или казненом праву.

Одрицање од одговорности

Иако се залажемо да осигурамо тачност и правовременост информација на овој презентацији, нисмо одговорни за евентуалну нетачност информација, штету насталу коришћењем таквих информација или повремено нефункционирање презентације.

Ова интернет презентација садржи линкове за интернет презентације других међународних и домаћих организација. ЕОС не сноси одговорност за било какав нетачан садржај или друге прекршаје на интернет презентацијама трећих страна. Линкови или текстови према трећим лицима који се појављују на овој презентацији служе искључиво Вама. Користећи наведене линкове Ви ћете напустити интернет презентацију ЕОС. Пошто АЛИМС нема контролу над садржајем, тачношћу или сигурности страница интернет презентација трећих страна, те такве странице користите на властиту одговорност.

Информације на овој интернет презентацији су пажљиво прикупљене и проверене. ЕОС не сноси одговорност за информације, које су јавно прикупљене од трећих лица и постављене на интернет презентацији ЕОС.

Ова интернет презентација пружа и могућност постављања питања која се односе на јавност. Приликом постављања питања, неопходно је да се пупуне сви тражени подаци. ЕОС не преузима одговорност за неадекватно постављено питање.

Ова интернет презентација омогућава пружање информација о степену реализације њиховог предмета у ЕОС-у.

Одговорност за употребу ове интернет презентације и преузимање података преузима корисник. ЕОС не преузима одговорност ни за какву штету, посебно корисникове базе података, хардвера и/или софтвера, која произилази из таквих поступака.